Lindt

Švýcarští Mistři čokolády LINDT, hnáni touhou po opravdu kvalitní čokoládě a vášní pro dokonalost, vyvíjejí a zdokonalují své tajné receptury již od roku 1845. Začínají výběrem nejlepších surovin, nejkvalitnějších ingrediencí a končí výjimečnými čokoládovými kreacemi LINDT, které potěší všechny bez rozdílu věku.

Psal se rok 1879. Rodolphe Lindt, syn bernského lékárníka, si usmyslel vyrábět čokoládu. Čokoláda byla tehdy těžká a tuhá. Těžká na zpracování a tuhá na jídlo – museli jste ji žvýkat. Sen o měkké, lahodné čokoládě, která potěší smysly byl v nedohlednu. Až jednou...
Rodolphe Lindt byl cukrář, gurmán a bonviván, který chtěl vytvořit čokoládu, která by skvěle chutnala. Koupil bývalou továrnu se zastaralými stroji. Bernská smetánka byla jeho činem překvapena, ale Rodolphe se nenechal odradit. Experimentoval, ale věci se nedařily, jak si představoval. Na čokoládové hmotě se tvořil bílý povlak a tak budil mezi místními jen posměch.
Jeho bratr Auguste, který byl lékárníkem, bílý povlak analyzoval a zjistil, že je neškodný. Šlo o tukový výkvět. Po nocích spolu bádali. Dát víc kakaových bobů? Převařit kakaové máslo? Nikdo před nimi se o něco takového nepokoušel. Rodolphe zdokonaloval svůj recept, vymýšlel. Ale ať dělal, co dělal, svému cíli se neblížil. Kde je ta vysněná jemná čokoláda? Až jednou – byl páteční večer a jeden z učňů odešel z továrny, aniž by dokončil svou práci – a hlavně aniž by vypnul stroj. Zapomněl, protože spěchal nebo to udělal schválně? To se už nedozvíme. Stroj ale pracoval nepřetržitě celý víkend. V pondělí ráno přišel Rodolphe Lindt do své továrny a pořádně se rozzlobil. Ale to, co našel v míchací nádobě, nebyla spálená a tvrdá – ale lesklá, jemná a voňavá čokoláda! Když ji ochutnal, stal se prvním člověkem, kterému se čokoláda rozpustila v ústech. 
Téměř 150 let se výrobci čokolády ve Švýcarsku i jinde snaží objevit tajemství rodinného receptu. Nikomu se to dosud nepovedlo. Čokoláda Rodolphe Lindta, která se rozpouští v ústech, zůstává symbolem nejen švýcarského čokoládovnictví, ale i geniálního ducha podnikatelů malé země v srdci Evropy: země čokolády LINDT.

Lindt čokolády jsou známé po celém světě pro jejich neopakovatelnou, jedinečnou chuť a jemně tající texturu. Vytvoření takové jemné čokolády je umění, které vyžaduje hluboké odborné znalosti, dlouhodobé zkušenosti a obětavost pro nekompromisní kvalitu.

Logo Lindt

Produkty značky "Lindt" dle kategorií

nahoru